BARJAULA REP UN DELS IX PREMI DOVELLA EN EL MARC DELS PREMIS CULTURALS DE LA CONCA DE BARBERÀ

El santuari de Bell-lloc va acollir diumenge l'acte de lliurament dels Premis Culturals de la Conca de Barberà.

Un any més, i ja en fa deu, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà i el Consorci per a la Normalització Lingüística van organitzar l'acte de lliurament dels premis culturals de la Conca. En aquesta ocasió, l'indret escollit va ser el santuari de Bell-lloc, a Santa Coloma de Queralt.

L'església romànico-gòtica es va omplir de gom a gom de ciutadans de la comarca. La taula presidencial va estar formada per Ramon Borràs, alcalde de Santa Coloma; David Rovira, president del Consell Comarcal; Rosa Ibarz, directora a Tarragona del Consorci per a la Normalització Lingüística; Jordi Villar, conseller comarcal de Cultura; i Enric Capdevila, conseller comarcal d'Educació.

Durant l'acte de lliurament dels premis, l'Associació Juvenil Barjaula per la seva tasca de recuperació i rehabilitació d'una torre del recinte emmurallat de Montblanc per convertir-la en la seu social de l'entitat. Núria Griso, presidenta de Barjaula, acompanyada del nou vicepresident de l'entitat, Oriol Pallissó, van recollir el premi de mans del president del Consell Comarcal, el conseller comarcal de Cultura i l'alcalde de Santa Coloma. A més, diferents membres de l'entitat van desplaçar-se fins al santuari de Bell-lloc per recollir el premi.

La Torre de Barjaula, seu social de l'entitat, és un dels equipaments més complets de Montblanc i s'ha postulat com un dels centres culturals de la població, acollint nombroses activitats al llarg de l'any, com ara, trobades, exposicions, tallers o conferències. Tot això, gràcies a l'esforç dels joves de la vila per tenir un espai propi i integrat dins del conjunt monumental de Montblanc.

Els guanyadors d'aquestes distincions han estat:

X Premi a la Normalització Lingüística en l'Àmit Socioeconòmic

- Carbòniques Patu (Sarral)
- Accèssit: Ràdio Montblanc (Montblanc)


IX Premi Dovella

Apartat institucions:
- Comunitat Vedruna - Col·legi del Carme (l'Espluga de Francolí), amb motiu del centenari de la seva fundació.

Apartat persones i entitats:
- Associació Juvenil Barjaula (Montblanc), amb motiu de la recuperació de la torre medieval de la muralla de Montblanc com a seu social de l'entitat.
- Grup Cultural de la Dona (Solivella), en reconeixement als seus 35 anys d'existència i per la tasca realitzada.
- Valentí Martí Canuda "biel" (l'Espluga de Francolí), amb motiu de la seva trajectòria personal i reconeguda vàlua professional.

Comentaris

Segur que també t'interessa!