L'ASSOCIACIÓ JUVENIL BARJAULA I EL CAU ORGANITZEN L'ACTIVITAT "TASTEM LA NOSTRA AIGUA"

En el marc de les activitats programades per difondre la recuperació natural de La Pasquala, l'Associació Juvenil Barjaula i el CAU de Montblanc han organitzat pel proper dissabte 26 de juny de les 6 a les 8 del vespre a la Plaça Major de Montblanc un tast d'aigües.

Els participants podran tastar un total de 5 aigües de diferents procedències que desconeixeran al llarg de tota l'activitat. Durant el tast, aquests hauran de puntuar i endevinar quina aigua és la de La Pasquala i, al finalitzar, s'anunciaran quines aigües participaven al tast i quina és la de La Pasquala.

Amb aquesta activitat, Barjaula i el CAU volen sumar-se a la campanya de sensibilització i promoció que s'està duent a terme per difondre les actuacions que properament tindran lloc a l'entorn natural de La Pasquala. Aquestes no són les úniques entitats que col·laboren en aquest projecte i s'està treballant en altres actes que se celebraran al llarg de tota la campanya.

El Mas de la Pasquala és un dels paratges més interessants del terme municipal de Montblanc pel seu potencial atractiu natural i cultural. El naixement del barranc de la Pasquala està situat en un indret estratègic, a mig camí entre els Plans de Sant Joan i l’antic terme de Rojals. És una zona amb un valor mediambiental de primer ordre que destaca per la riquesa de les seves aigües. A més, en aquest espai s'hi troben possiblement els pous de gel més importants de les Muntanyes de Prades.

Actualment aquest espai està en una fase molt avançada de degradació ecològica i cultural; el mas es troba en estat ruïnós i els pous de gel en greu perill d’esfondrament.

Comentaris

Segur que també t'interessa!