EL PROJECTE LOMONTBLANC S'INICIA AMB UN ÈXIT ROTUND


L’associació Juvenil Barjaula de Montblanc realitza un projecte fotogràfic inèdit que busca reflectir l’espontaneïtat i la quotidianitat del jovent.

El passat dissabte 17 de novembre es va realitzar la primera fase del projecte lomontblanc. Quaranta joves de la comarca van realitzar 960 fotografies de les seves vides durant un dia en una experiència fotogràfica que busca reflectir la quotidianitat dels joves. L’objectiu principal és presentar un discurs fotogràfic de la realitat que envolta als joves, l’entorn, les persones, el poble, la realitat, tot a través d’un objectiu lomogràfic. El projecte lomontblanc, que pot ser consultat a la web www.lomontblanc.blogspot.com, va de bracet amb la lomografia, un moviment internacional que aposta per l’ús de càmeres analògiques especials en detriment de les digitals. El projecte lomontblanc ha estat reconegut dins del calendari internacional de la Societat Lomogràfica i es pot consultar també a través de la web de la Societat Lomogràfica Internacional amb seu a Viena.

El projecte es basa en la utilització de càmeres analògiques d’un sol ús. Aquestes càmeres especials, anomenades lomolitos, són de plàstic i tenen la particularitat de que incorporen un flash de colors que busca l’espontaneïtat del fotògraf. A partir d’ara comença la segona fase del projecte que culminarà amb l’exposició dels resultats que es podran veure a la Torre de Barjaula a partir del mes de maig de 2008. En aquesta exposició es destacaran les quaranta millors fotografies dels participants (una de cada lomògraf) alhora que s’exposarà també un mural mòbil amb el miler de fotografies que es van fer el passat dissabte.

Qui ho vulgui però, podrà fer el seguiment dels resultats que s’aniran penjant, periòdicament i a partir de la setmana vinent, a la web del projecte (www.lomontblanc.blogspot.com) amb presentacions per temes i ambients i comentaris dels mateixos autors, de fotògrafs professionals i d’altres convidats que reflexionaran sobre els continguts que els participants hauran posat sobre la taula a partir de les seves imatges. La web del projecte també treballa paral•lelament en la recuperació de màquines de fotografiar obsoletes per a donar-les-hi una segona vida en contraposició a les digitals atorgant-hi una filosofia més pausada i artística.

Comentaris

Segur que també t'interessa!