EL CICLE LUMIÈRE PROJECTARÀ LA FRANCESA PERSÉPOLIS

El Museu Comarcal de la Conca de Barberà a Montblanc acollirà el proper divendres 14 de desembre la tercera sessió del Cicle de cinema Lumière, organitzat per l'Associació Juvenil Barjaula. En aquesta ocasió, es projectarà, a partir de les 22.30 h, la pel·lícula d'animació francesa Persépolis, del director Vincent Paronnaud. 

Les pel·lícules programades per la cinquena edició del Cicle Lumière són: Moon (ciència-ficció), Rubber (comèdia-terror), Persépolis (animació), Viaje a Darjeeling (comèdia) i Habitación en Roma (eròtica). 


Persépolis, la vida d'una noia iraniana documentada a través de dibuixos animats

Pel·lícula d'animació francesa basada en la novel·la gràfica homònima de Marjane Satrapi dirigida per Vincent Paronnaud. La pel·lícula, amb música d'Olivier Bernet, va obtenir una candidatura a la Palma d'Or i va aconseguir el Premi del Jurat al Festival de Canes 2007. També va aconseguir el Premi Especial del Jurat al Festival Internacional de Cinema Cinemanila i va ser seleccionada per ser el film inaugural del Festival de Cinema de Valladolid

Persépolis és una cinta que escava, mitjançant una autobiografia d'una nena iraniana, en les característiques culturals i polítiques del titànic fonamentalisme islàmic, passejant, a més, per tòpic bèl·lics com la guerra de l'Iran i l'Iraq.

Segur que també t'interessa!