25 D'ABRIL “DRACUM NOCTE 2.0; L’ORIGEN DEL MAL”


Aquest any la Dracum Nocte fa 10 anys i per celebrar-ho estrenem nou espectacle i nou format de concert.

UN ESPECTACLE TOTALMENT RENOVAT:

Després de tants anys representant l’espectacle del sacrifici d’una donzella, la invocació del Drac dels quatre elements i l’arribada les forces del mal, aquest any hem volgut renovar totalment l’espectacle. Per això, fa mesos que s’està treballant en un nou guió més elaborat.

L’espectacle està inspirat en els textos bíblics de l’apocalipsi, i gira al voltant de la figura del Drac, mostrant la seva evolució des de la seva forma angelical, fins que es transfigura en la bèstia enorme i malvada que tots coneixem, i que Sant Jordi va matar a Montblanc. L’argument parteix de la mateixa línia argumental de sempre, però es situa molt més endarrere en el temps, tot just en la gènesi de l’univers, i ens mostra el naixement del mal, del qual el Drac n’és el màxim representant.

UN ESPECTACLE MÉS LLARG, MÉS TEATRAL I AMB MÉS PARTICIPACIÓ:

L’escenificació de la “Dracum Nocte 2.0; L’origen del mal” tindrà una durada aproximada d’una hora, i comptarà amb una nova escenificació més teatral, basada en tres actes. Hi apareixen en ell nous personatges, i necessitarà de la col.laboració de moltes més persones per a la seva representació. Es calcula que seran necessaris prop de 150 voluntaris. Per altra banda, l’espectacle seguirà comptant amb la col.laboració dels Dimonis de Montblanc pel que fa al correfoc i la pirotècnia, i tindrà un muntatge tècnic que combinarà la música, llums, foc, i efectes visuals i sonors.

Dracum Nocte 2.0; L’origen del mal” parla sobre l’eterna lluita del bé contra el mal, i ens ha permès crear uns lligams més forts amb la Setmana Medieval, perquè no hem d’oblidar, que l’arribada del Drac i les forces del mal a la vila en el fons és el pròleg de la Representació de la Llegenda de Sant Jordi.

MEGAFARRA MEDIEVAL:

Per altra banda, amb els 10 anys, també hem cregut oportú canviar l’estil musical de la Megafarra Medieval, perquè creiem que és un pas important per acostar encara més la festa al jovent de Montblanc i de la Conca.

Actuaran els grups: La Pegatina (Rumba Catalana) i Skatacrack (Ska)

Això si, el beuratge màgic de la nit, la Sang de Drac, hi continuarà estant present.


LA PEGATINA:

El grup va néixer el 2003 amb el nom de Pegatina Sound System.

Un any després, ja duien més de vint concerts a les esquenes i eren un dels grups més actius del mercat català. També començaven a participar en festivals i concerts en diferents punts de la geografia espanyola. Amb el nom del grup oficialment establert a La Pegatina, i amb més de 150 concerts a sobre, segueixen gaudint i sorprenent-se com el primer dia. Pertanyents a una generació que ha viscut l'ascens del mestissatge al panorama internacional i que ha crescut amb el retorn de la rumba catalana al panorama musical juvenil, els components del grup s'han vist molt influenciats per l'ambient del barri Gòtic de Barcelona, del qual, malgrat ser originaris de Montcada i Reixac, en són exponents: barregen castellà, català i gallec en les seves cançons i fins i tot s'atreveixen, en alguns casos, amb altres idiomes com l'anglès o el francès.

La Pegatina és un grup amb vocació de directe. Un estil sense pretensions, enfocat directament al públic que tenen davant. Grup fonamentalment urbà, alguns dels seus millors concerts no han sigut en sales ni pavellons sinó en places, carrers, trens de rodalies o autobusos, demostrant molt poca vergonya a l'hora d'incitar a coneguts i estranys a ballar i cantar amb ells. I què toquen? Doncs rumba! Rumba d'aquella que t'enganxa i et fa remoure tant que n'acabes demanant més fins que explotes de cansament. Són autèntics addictes al xou, amb tornades senzilles i directes que acaben corejant la majoria dels que els escolten. Dies després del concert et sorprens taral•lejant alguna rumbeta o repetint alguna estrofa particularment ben trobada. I, malgrat aquesta aparent simplicitat, les seves cançons no deixen de contenir missatges reivindicatius a favor dels drets humans, del respecte i en contra de la mentida o la injustícia, utilitzant normalment exemples propers per il•lustrar aquests valors universals.

El primer disc, ' Al carrer! ', apareix a principis de 2007 després d'una intensa tardor en la que van combinar la gravació a Sukhà amb les últimes actuacions de l'any. ' Al carrer! ' consta de 13 temes al més pur estil 'Pegatina', amb bonus track marca de la casa inclosa, i és ple de col•laboracions destacades: Manu Chao, Gambeat (Radio Bemba), Leo & Kachafaz dels Che Sudaka Txarangö, l'Emma Calafell…

En definitiva, La Pegatina és un dels grups que participaran en aquest canvi i metamorfosi de la nova edició de la Dracum Nocte en el seu 10è aniversari, i ens demostraran perquè són un grup sinònim de festa, alegria, diversió i moviment.



Montblanc serà el seu primer i únic concert a la província en aquesta nova gira, i arribaran directement a terres montblanquines desprès d'una important gira arreu d'Europa i de l'estat espanyol, on han tocat a un altíssim nivell en les principals sales i festivals del panorama musical actual.

www.lapegatina.com


SKATACRAK

Arribats des de l'Arboç del Penedès, Skatacrak es presenta per primer cop a la Dracum Nocte per donar-nos a conèixer el seu últim i flamant disc titulat "Crema".

Amb aquest últim treball sota el braç, Skatarak serà un dels grups encarregats a donar aquest nou aire i estil totalment reformat a la especial edició d'aquest Xè aniversari de la Dracum Nocte. Skatacrak, actualment és un dels grups amb més projecció dins el panorama de la música ska catalana, juntament amb Obrint Pas i la Gossa Sorda, amb els quals ha compartit escenari i molts concerts en la seva última gira.

Referent a l'estil del grup, el punt de partida i per on es mouen bàsicament és l'ska-punk, però també es decanten per petits dosis de reggae, rock i uns petits tocs d'hardcore. Destacar la presència d'un instrument típic català, la gralla, la qual es combina amb els altres instruments de vent i la base rítmica i crea una bona fusió rítmica i ballable. Hem de destacar que Skatacrak, en els seus pocs anys d'història, ja ha recollit una gran quantitat de premis i reconeixements dins del panorama de la música ska catalana. I també han compartit escenari amb grups com Skalariak, Baetúria, Different Way, Dr. Calypso, Fundación No Hay Manera, La Gossa Sorda, Lax'n'Busto, Obrint Pas, Pirat's Sound Sistema, Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries, etc.

El grup arriba a Montblanc per fer-nos ballar amb el seu últim treball a ritme d'ska!!!!

www.skatacrak.com

Segur que també t'interessa!