FINALITZACIÓ DE LA REHABILITACIÓ DE LA TORRE

L’any 2004 l’Ajuntament de Montblanc feu cessió a l’Associació Juvenil Barjaula la Torre 14 del recinte emmurallat de Montblanc. La Torre, que està situada a la muralla de Jaume II, es trobava en la seva configuració habitual amb dues plantes descobertes per a la part interior.

Barjaula es va proposar fer una rehabilitació integral del seu interior a fi de poder convertir-se en un local que facilités la infraestructura necessària per a desenvolupar el seguit d’activitats que realitzal’entitat. Tractant-se d’un edifici que conforma part del patrimoni montblanquí, es va desenvolupar un projecte acurat per a mantenir l’essència de l’edificació i per a influenciar al mínim la seva estructura històrica, de manera que la intervenció s’ha realitzat seguint criteris de baix impacte en el patrimoni.

D’aquesta manera s’iniciaren les obres planificades en tres fases l’última de els quals s’ha acabat aquest 2007 i que han estat recolzades i finançades en tot moment per la Generalitat de Catalunya a través de la Secretaria General de Joventut. Ara Montblanc té una altra torre restaurada i rehabilitada per a anys, estructurada per al seu ús social, un valor afegit al conjunt monumental de Montblanc que s’ofereix a tot els joves de Montblanc i comarca.

Comentaris

Segur que també t'interessa!