DRACUM NOCTE, CANVI DE REGISTRE


10 ANYS I MÉS ESPECTACLE QUE MAI

La Dracum Nocte, qua aquest any celebrava el seu desè aniversari, es renovà de cap a peus com a celebració. Realitzada conjuntament entre l'Associació Medieval de la Llegenda de St. Jordi i l'A.J. Barjaula, la Dracum Nocte s'ha convertit ja en un referent de la Setmana Medieval.

Per començar, un nou espectacle: Dracum Nocte 2.0 l'orígen del mal. Una representació que serà un punt d'inflexió en les successives edicions de la Festa. En un escenari quatre cops més gran que en les passades edicions i ubicat al pati de St. Francesc (l'anterior ubicació ja no podia donar cabuda a l'augment exponencial de públic), puntualment, va iniciar-se una revisitació de l'arriba da de les forces del mal. Amb un espectacle dividit en tres actes i amb la presència de més de cinquanta actors, efectes de llum i una treball musical molt aconseguit s'anà desglossant la faula de l'arribada del drac a Montblanc.

El canvi de registre és evident, després de deu anys, la Dracum Nocte no només s'ha consolidat sinó que és un dels espectacles més importants i amb més afluencia de públic de la Setmana Medieval, un espectacle per a tots els públics i gratuït, com inculca l'Associació Juvenil Barjaula en totes les seves activitats. Una aposta ambiciosa i valenta.

Sobre la una de la matinada va iniciar-se la segona part de la festa, un concert amb els grups Skatacrak i La Pegatina amb animacions paral·leles del grup de percussió Cop de Cap i dels Grallers de Montblanc. Després de cinc edicions amb el grup Saurom com a cap de cartell i amb una aposta sobre un estil molt concret de música, aquest 2008 també s'ha fet un cop de timó en aquest aspecte. Els grups contractats Skatacrak (ska) i La Pegatina (rumba) diferien molt del que s'estava acostumat a sentir per la Dracum Nocte.

Eren ja vora les 3 de la matinada quan el grup La Pegatina va iniciar el seu concert i a l'antiga església de Sant Francesc no hi cabia ni una agulla. Plena fins a la bandera. En acabar, els grallers i el típic esmorzar gratuït per a tothom qui aguantés.

L'Associació Juvenil Barjaula vol agrair la dedicació de totes les persones que han fet possible la Dracum Nocte 2.0. Començant pels seus creadors i la direcció escènica. Donar gràcies també a tots els actors que voluntàriament van col·laborar i participar en l'espectacle, als tècnics, el servei d'ordre, els encarregats de muntatge i desmuntatge, als qui treballaren durant tota la nit rere la barra, a les maquilladores, als Dimonis de Montblanc, els Grallers de Montblanc, a la gent de "la taula del Tijo" i a tots els patrocinadors de l'acte: Obra Social de Caixa Tarragona, Estrella Damm, Coca-Cola, Fonda del Castlà, Bar-llesqueria El Pergamí, Distribucions Iglesias, Taverna Ball del Drac, Carrefour, Fruiteria Fontova-Moix i Cooperativa Vinícola de Sarral. Agrair també el suport de l'Ajuntament de Montblanc, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà, la Diputació de Tarragona i la Secretaria General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

Segur que també t'interessa!