EL MONESTIR DE LA SERRA OBRIRÀ LES SEVES PORTES DESPRÉS DE SEGLES DE CLAUSURA

El proper dissabte 3 de desembre el monestir de la Serra, un dels espais més emblemàtics de Montblanc, obrirà les seves portes després de més de 700 anys habitat per la Comunitat de Clarisses de clausura. Després de segles tancat al públic i amb la voluntat de donar-lo a conèixer als ciutadans, l'Associació Juvenil Barjaula, dins el Cicle d'activitats tardor-hivern, ha organitzat una visita guiada al monestir, que iniciarà a les 17.30 h des de la mateixa entrada.

Durant el recorregut es visitarà el cor on pregaven i cantaven les monges, el cosidor, la sala capitular on es reunien per revisar la vida en comunitat, el rentador, les cel·les on dormien, la biblioteca, el jardí, etc. A partir de tots aquests espais, els assistents tindran l'oportunitat de conèixer una forma de vida excepcional i aprofundir en el seu significat, el sentit de la vida de clausura. També es mostrarà el projecte de futur de l'actual comunitat que hi habita, després que al 2008 les monges que hi quedaven abandonessin el monestir.

El monestir de la Serra va ser fundat l'any 1296 per l'acord entre la princesa grega Eudòxia, el rei Jaume II i els síndics de la vila. Pertany a la segona ordre franciscana. En el moment de la seva fundació, a Catalunya, només n'hi havia sis: a Barcelona, Lleida, Tarragona, Castelló d'Empúries, Tortosa i Perpinyà. La resta van ser fundats en anys posteriors. Després de l'acte de fundació el 20 de gener de 1296, van començar les obres de construcció del convent i de l'església, que acull la Patrona de Montblanc.

Comentaris

Segur que també t'interessa!