"A TOC DE CAMPANA", L'ACTIVITAT QUE DURÀ A TERME BARJAULA PER SUMAR-SE A LES JORNADES EUROPEES DEL PATRIMONI

En el marc de les Jornades Europees del Patrimoni, l’Associació Juvenil Barjaula ha organitzat pel proper diumenge 26 de setembre a 2/4 de 5 de la tarda l’activitat “A toc de campana”, una visita guiada al campanar de l’església de Santa Maria de Montblanc.

Durant la visita, que s’iniciarà al mateix campanar de l’església de Santa Maria, el historiador montblanquí Jaume Felip realitzarà una xerrada sobre el funcionament de les campanes, la seva fabricació, la tasca dels campaners, ensenyarà una de les campanes que enguany compleix 500 anys, etc. Tot allò que té a veure amb les campanes, els campaners i els campanars. També parlarà dels campanars de les esglésies de Sant Francesc, Sant Miquel i la Serra.

Degut a l’espai del campanar, les places són limitades a 25 persones. Per a participar us podeu inscriure enviant un correu electrònic amb les vostres dades a ajbarjaula@gmail.com.

Durant el proper mes de setembre se celebren arreu d’Europa les Jornades Europees del Patrimoni, una iniciativa del Consell d’Europa per a donar a conèixer als ciutadans el patrimoni arquitectònic monumental del seu territori. A Catalunya, les Jornades d’enguany tindran lloc del 24 al 26 de setembre i estan previstes nombroses activitats gratuïtes, triades per cadascun dels ajuntaments participants (al 2009 van ser prop de 200), amb el suport del Museu d’Història de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACMC) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC). A Montblanc, l’Associació Juvenil Barjaula no se n’ha volgut quedar al marge i ha preparat una visita guiada al campanars de la vila.

Comentaris

Segur que també t'interessa!