ÈXIT DE PARTICIPACIÓ EN LA VISITA GUIADA AL MONESTIR DE LA SERRA

El monestir de la Serra va obrir el passat dissabte 3 de desembre les seves portes a més de 80 persones, que van participar en la visita guiada al convent després de més de 700 anys tancat a la població i habitat per una comunitat de monges clarisses de clausura. Els assistents van dividir-se en dos grups, els adults i els joves, degut al gran volum de participants en l'activitat. Amb una durada de dues hores, la visita va recórrer alguns dels espais més importants del monestir.

Durant el recorregut es va visitar el jardí, el rentador o safareig, la sala capitular on es reunien les monges per revisar la vida en comunitat, el cosidor convertit en biblioteca, el cor on pregaven i cantaven, i les habitacions. Alguns d'aquests espais s'han mantingut intactes des de la marxa de la Comunitat Clarissa al novembre del 2008 i d'altres, lleugerament reformats per adaptar-los a la nova comunitat no monàstica que s'encarrega de la seva gestió.

Els més de 80 assistents van poder conèixer, a més, una forma de vida excepcional i aprofundir en el seu significat, el sentit de la vida de clausura. Per acabar, els membres més joves de la comunitat van explicar el projecte de futur del monestir, que està a punt de viure una important reestructuració, i la seva experiència personal dins la comunitat.

Aquesta activitat s'emmarca dins el Cicle d'activitats tardor-hivern, que organitza l'Associació Juvenil Barjaula des del mes de novembre fins al proper mes de març, i que inclou activitats culturals i lúdiques.

Comentaris

Segur que també t'interessa!